Червен код за 4 области. Ето какво значат кодовете:Зелен код – времето

...
Червен код за 4 области. Ето какво значат кодовете:Зелен код – времето
Коментари Харесай

Червен код: Това е най-опасното място в България

Червен код за 4 области. 

Ето какво значат кодовете:

Зелен код  – времето е в нормите за сезона и не се чакат аномалии за интервала. Прогнозираните дъждове ще са слаби и без заплаха от наводнения, а температурите ще останат под междинните за сезона, без екстремални стойности.

Жълт код  – времето е евентуално рисково, само че не се чакат огромни катаклизми.
предизвестие за вятър – предстоящите стойности са към 14 – 24 m/s, вероятни са обособени пориви.предупреждение за валежи – прогнозните стойности са от 15 – 30 литра/m², вероятни са дребни наводнения или преливания на реки.предупреждение за горещина – температурите ще са сред 35 – 38 °C на сянка.
Оранжев код  – времето е рисково със повишени стойности, над нормалите за сезона.
предизвестие за дъжд – чакат се превалявания от 35 – 65 литра/m² и има заплаха от наводнения.предупреждение за вятър – чакат се пориви от 20 – 29 m/s до 32 m/s.предупреждение за високи температури – предстоящите стойности са до 40 °C.
Червен код  – времето е извънредно рисково с прогнози за феномени с изключителна активност, вероятни са огромни вреди и жертви.
предизвестие за сняг – мощни снеговалежи и висока заплаха при излизане в планината.предупреждение за валежи – чакат се над 65 литра/m² за едно денонощие, като заплахата от наводнения е огромна.предупреждение за високи температури – прогнозните стойности са над 41 °C.


За Варна предизвестието е още веднъж в оранжев цвят.

Червен код за превалявания от сняг и плевел вятър в 4 области от Североизточна България - Разград, Шумен, Силистра и Добрич в неделя, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Оранжев код за плевел вятър и превалявания от дъжд и сняг важи в 7 области от Северна и Източна България - Русе, Велико Търново, Търговище, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен, пише Glasnews.bg.

На места в планинските региони има заплаха от преспи и снегонавявания.

Жълт код за мощен и плевел вятър се чака в част от Северна и Западна България.

В неделя преваляванията последователно ще отслабват и стопират, най-късно – над Североизточна България. Следобед от Запад следва скъсване и понижение на облачността.

През нощта против понеделник тук-там в котловините прогнозата е за температури до -8, -10 градуса.

В понеделник – утихване напразно и повече слънчеви часове. Тогава дневните температури ще са най-вече сред -1 и 4 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР